GOUDEN REGELS 2024

30 mei 2024 30 mei 2024

Het doel van de prijs gouden regels van stedenbouw, uitgereikt door de Federatie van Brusselse Stedenbouw (BFS), is de aandacht van het publiek, stedenbouwkundigen en overheden te vestigen op stedenbouwkundige en stedenbouwkundige voor beeldprojecten. Door deze projecten in de kijker te zetten, wil men een harmonieuze, duurzame en innovatieve ontwikkeling van de Stadregio aanmoedigen. 

Voor de editie van 2024 heeft de BFS ervoor gekozen om projecten in de kijker te zetten die bijdragen tot het “maken van de stad”, of de stad veerkrachtiger te maken met het oog op de klimaatverandering en de evoluties van een samenleving in volle verandering. 

De ongeveer 80 geselecteerde projecten werden geëvalueerd door een jury die de locaties bezocht heeft om de kwaliteit van de stedelijke en landschappelijke integratie, de levenskwaliteit, de bewoonbaarheid en de sociale mix van elk project te beoordelen. Werd ook rekening gehouden met belevingskwaliteit. De jury onderzocht ook het succes van elk project ten overstaan van de oorspronkelijke doelstellingen. 

 

Contacten