BEL Movie Day: tweede klapper

2 juni 2017 2 juni 2017

De tweede editie van de BEL Movie Day komt eraan! Op vrijdag 2 juni begint de filmavond van het Milieufestival vanaf 17h op de Thurn & Taxis-site. Op het programma staan 4 films die strijden voor de Bel Movie Day-prijs, een fototentoonstelling, muzikale animatieactiviteiten van PANG, presentatie bij Claudine Brasseur en tijdens de pauzes kan u iets eten.

De avond zal beginnen om 17h15 met de vertoning van “25 Verde”, een kortfilm over het monumentale werk van architect Luciano Pia in Turijn. Hij is een echte meester wat de integratie van de natuur in de stad aangaat en zal ons vereren met zijn komst naar Brussel voor een onuitgegeven debat vanaf 18h00.

Vervolgens brengt “Garden party” u om 18h45 naar Parijs voor een bezoek aan een pedagogische tuin waarvoor veel burgers zich hebben geëngageerd om de landbouw in het hart van de stad te beschermen.

Rond 19h15 zal de biodiversiteit in de stedelijke omgeving haar geheimen prijsgeven met de vertoning van “Mistigri des toits et la faune urbaine“. De regisseur biedt ons een uurtje vol poëzie waarbij we de avonturen volgen van een straatkat op de daken van Bordeaux, een tussenschakel tussen de wereld van de mens en de dikwijls onverwachte wereld van het wildleven.

De laatste film van de wedstrijd zal worden vertoond om 20h45: “Can you dig this” volgt de inspanningen van 4 jonge delinquenten die fruit en groenten kweken om hun wijk en hun leven te verbeteren, een inspirerende en hoopvolle boodschap.

De avond wordt afgesloten met de uitreiking van de BEL Movie Day-prijs door de Brusselse minister van Leefmilieu en Levenskwaliteit, Céline Fremault, gevolgd door een drink.

De groep PANG zal de hele avond lang de muzikale animatie verzekeren. Dit alles in een warme en gezellige sfeer die u zal onderdompelen in het hart van de natuur.

Contacten